söndag, juli 15, 2007

tapper tös

jag kan ärligt och helt opartiskt säga att jag har världens modigaste dotter! idag när dom skulle byta droppnål (varje mammas mardröm) så var tösen på strålande humör hela tiden! visserligen med lite lugnande i kroppen men ändå! hon trallade gott o var mer eller mindre "full" ett tag... :-)

de går bättre o bättre med alla provtagningar även om hon föredrar att bli tappad på blod i "kranen" (droppnålen) än bli stucken i fingret så hyser både jag o klas gott mod vid att vi faktiskt kommer till att lösa detta! vi måste bara ge oss fan på det o inte se det som något problem att lägga om hela vår livsstil o matvanor... inget som skadar någon i våra familjer ifs....

dom höjde bas dosen med insulin i morse så idag har hon inte gått så högt som hon jorde iår... igår låg rekordet på 17 o idag (än) så ligger rekordet på 9,9... en klar förbättring alltså.

Tilda har flera gånger tagit insulin på sig själv i "knappen" på magen och har stuckit sönder sin mammas fingrar med P glukos mätaren... :-)

förutom provtgningar 1/timmen så består livet mest av att få dagarna att gå på sjukhuset. tack o lov att de är måndag i morgon så lek terapin öppnar igen! detta underbara ställe! det är som ett stort dagis inne på sjukhuset o där kan hon härja runt imellan sticken o de ligger precis brevid avdelningen med så vi kan bara gå över när de e dax för medicin eller prov!

sen vill jag säga tack till alla uppmuntande ord som vi har fått dom sista dagarna! de värmer ska ni veta!

tack Hagel för kommentaren efter blogg inlägget i fredags!! faktum är att Tildas läkare är den berömda DR Hanås i egen hög person! tur i oturen alltså!
du kan nog lita på att jag kommer höra av mig om råd också...:-) speciellt när Tilda ska få sin Pump vilket blir om ca 4 månader....

1 kommentar:

Hagel sa...

härligt att läsa att lilla Tilda är så modig som hon är! Åh va bra att hon fått en sån där 'knapp' på magen, de underlättar jättemycket! Och att byta knapp brukar funka fint efter lite emla-plåster eller liknande.
låter bra att ni fått doktor Hanås, han är lugn och bra med både barn och vuxna och som sagt expert på ämnet!
Jaha det blir pump nästan med en gång alltså! Har haft det själv i 3-4 omgångar under åren så det är bara att fråga på! :)