måndag, september 24, 2007

diabeteshund

har suttit och läst artiklar om diabetes hundar... tydligen så känner dom av den ytterst svaga doften av aceton som utsöndras när sockret är på väg att falla... dom upptäcker de inna nblodsocker mätaren kan mäta de.....

kan inte låta bli att tänka... hur skulle en sån hund hjälpa Tilda? hur skulle en sån hund kunna vara henne till hjälp åren fram tills hon blir tonåring och även därefter?

hon skulle aldrig behöva vara rädd för att hamna i koma för att hennes socker går ner fort.
hon skulle kunna ha ett normalt liv med kompisar och allt sånt utan att mamma o pappa ska hänga med på ett snöre....

nakdelarna är ju då att de kostar... :-( dryga 30 000:- för utbildningen+ hund, veterinär kostnader o allt annat som tillkommer.... diabeteshundar är tydligen inte handikapp hjälpmedel så man kan inte få hjälp med kostanden för utbildningen i från fsk. men de finns chans att söka hjälp från en fond...

de tål att tänkas på och läsas på om.... :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

En viktig insats som Peter gjort för andra assistanshundförare är att han drivit ett mål för att få Gibson godkänd som handikapphjälpmedel. I september 2005 föll domen vid Kammarrätten i Göteborg. Denna dom är nu prejudicerande och styr alltså hur Försäkringskassan landet runt ska se på assistanshundar. Tack vare Peters slit är omkostnader för assistanshund något som numera ligger till grund för ansökan om handikappersättning.
Landets assistanshundar och förare tackar stort för detta viktiga steg framåt!
Senast uppdaterad ( 2007-11-20 )

Helena E sa...

Hej! Jag håller på med ett projekt kring diabetes och har fokuserat en del på vad det är hundar känner av hos en diabetiker. Jag är hemskt intresserad av att få veta om vart du fått nys om att det är just Aceton som hundarna känner. Om du har några som helst källor till vart du fått det sambandet skulle jag vara mycket tacksam!
mvh
Helena Egecioglu
beataeliz@gmail.com